INLEDNING


Hej!
Jag har hela livet sysslat med och haft djur.

Det har varit hundar, katter, kaniner, sköldpaddor, ormar, hästar,  ja listan kan göras lång. Jag har haft flera tävlingshästar och relativt framgångsrikt tävlat i ridning. Hoppning, dressyr och fälttävlan.

På bilden
med min mest framgångsrika häst Aida som jag startade i medelsvår hoppning med när jag var 13 år. I min familj har vi hela tiden haft hund, och flera hundar samtidigt. Vi har haft Tax, Dvärgpudel, Schäfer, Rottweilers och Engelsk springerspaniel.

Mina alldeles egna hundar, var den vita dvärgpudeln Rina (Ballerina) som jag fick jag när jag var sju år.


Honey min tricolorfärgade engelska springerspaniel som jag köpte när jag var 19 år. Om Honey

Lancelot är den första hunden som jag skaffade när jag själv var vuxen och hade egen familj.
Det var en stor dröm som gick i uppfyllelse.

När man är mitt i karriären och nyss skaffat familj så finns inte så mycket tid över för hund. Så under många år gick jag och längtade efter hund. Jag hade sedan tonåren varit oerhört sugen på Storpudel. Min man var inte lika förtjust som jag. Han hade vissa "föreställningar" om hur pudlar var och var egentligen heller inte alls så trakterad av att få en hund i huset.

Efter lång övertalning (år) och diverse telefonsamtal till en mängd kennlar så hittade jag så småningom en kennel med valpar som lät intressanta. Husarens kennel hade sysslat en hel del med lydnad och bruks liksom många av deras valpköpare och valpar. Lancis mormors mor var en fantastisk tik som både var utställningschampion och lydnadschampion. Inte för att jag då hade planer på att börja med lydnad utan jag tänkte främst på att jag skulle få en hund med bra mentalitet. Efter att min man, Per träffat hundarna på Kenneln var han "såld". Han gick med på att köpa Lanci vilket han senare aldrig skulle ångra. Vi fick en mycket trevlig och stabil hund med oerhört mycket motor.

Jag började på Brukshundklubben för att träna lite "hyffs" med andra och mest för den sociala träningen. Lanci visade sig vara oerhört lättlärd och duktig. Av den anledningen började vi också så småningom också att tävla. Vi har provat på det mesta. Han älskar agility, spår, sök och lydnad. Han gillar också drag. Min man har åkt skidor efter honom och han har med glädje dragit en kärra eller pulka med barn i. Han har varit Pers trogne löparkompis under alla år. Han gillar verkligen att jobba och är väldigt positiv till hela sin natur. Han är mycket snäll mot andra hundar. Eftersom han är trygg och ranghög behöver han aldrig "sätta någon på plats" eller skälla tillbaka. Han är väldigt tyst, ett par grova skall hörs om någon ringer på dörren det är allt.

Jaghar kunnat vara helt trygg när jag varit ute och gått i skogen eller på gatorna efter mörkrets inbrott eftersom han har en hel del vakt i sig.

Lanci har genomfört MH test med godkänt skott.
 

Sammanfattningsvis kan jag säga att Lanci är en helt underbar hund.
Alla förväntningar jag hade på honom har vida överstigits.
Han har även blivit en mycket god lärofader till mina andra 2 hundar Zeke och Tuva!

Helene